U fokusu rada Instituta za evropske poslove je praćenje pregovora Srbije sa EU i jačanje kapaciteta svih uključenih u procesu. Imajući u vidu složenost i dugotrajnost ovog procesa, Institut okuplja veliki broj stručnih saradnika sa kojima organizuje treninge, debate i druga usavršavanja zato što želimo da svojim radom doprnesemo boljem razumevanju evroatlantskih integracija. Institut radi na organizovanju treninga i pružanju multiperspektivnih informacija kako bismo omogućili aktivno učešće stručne javnosti i građana u procese donošenja odluka. Institut aktivno zagovara i zalaže se za temeljne reforme u okviru pegovaračkog procesa i u saradnji sa partnerima jačamo kapacitete Srbije da se suoči sa izazovima u globalnom svetu kroz zajedničko delovanje, koje za krajnji cilj ima aktivno članstvo Srbije u evroatlantskim okvirima za dobrobit svih građana.

Sofija Todorović – Inicijativa mladih za ljudska prava

Sofija Todorović, Inicijativa mladih za ljudska prava

Rođena 2. januara 1992. godine u Beogradu, u Borči je završila osnovnu školu a zatim Prvu beogradsku gimnaziju. Studentkinja je završne godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, međunarodni smer. Krajem 2014. godine je prvi put došla u kancelariju Inicijative mladih za ljudska prava, videvši kampanju povodom nasilja nad ženama, kancelariju je nakon toga retko napuštala. Program “Ovo je Kosovo” je bio prvi Inicijativin program kome je prisustvovala, i koji je u najvećoj meri profilisao njena interesovanja.

Učestvovala je u brojnim akcijama i aktivnostima organizacije, da bi kasnije postala i deo aktivističkog pokreta “Moja Inicijativa” čija je koordinatorka bila od oktobra 2015. do februara 2016.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *